دل نوشته های من

یاد خدا امر به معروف نهی از منکر

شرکت زن

شرکت زن در مجامع                                    

جهان امروز بنام آزادی زن و صریحتر :((آزادی روابط جنسی ))روح جوانان را سخت فاسد کرده است .بجای اینکه این آزادی به شکفتن استعدادها کمک کند به شکل دیگر و به صورت دیگر غیر انچه در قدیم وجود داشت نیروهاو استعدادهای انسانی را هدر داد ه است و میدهد .زن از کنج خانه بیرون آمده اما به کجا رو آورده است ؟به سینماها ،کنار دریاها ، حاشیه خیابانها ،مجالس شب نشینی !زن امروز بنام آزادی ، خانه را خراب کرده بدون اینکه مدرسه یا جای دیگر را آباد کرده باشد .اگر غاط نکنم آنجا را نیز خراب کرده است .

در اثر این بی بندو باری و دور افکندن قیود انسانی ،از رندمان تحصیل جوانان کاسته شده، جوانان از تحصیل و مدرسه فراری شده اند ، جنایتهای عشقی فراوان شده ، بازار سینماها رونق گرفته ، جیبب کارخانه داران مولد لوازم آرایشی پرشده ،ارزش رقاصها و رقاصه ها و کولیها صد برابر دانشمندان و متفکران و مصلحان اجتما عی شده است .اگر می خواهید بدانید چنین هست یا چنین نیست ، انگاه که رقاصه ای وارد کشور می شود با انگاه که دانشمندی نظیر پرفسور برناد متخصص معروف پیوند قلب وارد می شود مقایسه کنید و عکس العمل جوانان را در هر دو مورد ببیند.                                             

مطلب دیگر اینکه:اسلام با همه ی توجهی که به خطر شکسته شدن حصار عفاف دارد- همان طور که روش این آیین پاک خدایی ست که یک آیین معتدل و متعادل است واز هر افراط وتفریطی به دور است وامتش را "امت وسط" می خواند –از جنبه های دیگر غافل نمی شود.زنان را تا حدودی که منجر به فساد نشود از شرکت در اجتماع نهی نمی کند. در بعضی موارد شرکت انه را واجب میکند،مانند حج که بر زن و مرد متساویا واجب است و حتی شوهر حق ممانعت ندارد . و در بعضی موارد به ترخیص اکتفا می کند.             

چنان که می دانیم جهاد بر زنان واجب نیست، مگر وقتی که شهر و حوزه ی مسلمین مورد حمله واقع شود و جنبه ی صد در صد دفاعی به خود بگیرد. در این صورت همان طور که فقها فتوا می دهند بر زنان نیز واجب می شود،ولی در غیر این صورت واجب نیست.در عین حال رسول خدا به برخی از زنان اجازه می دادندکه در جنگها برای کمک به سربازان و مجروحین شرکت کنند.                                                                       

قضایای زیادی در تاریخ اسلام در این زمینه است.                                           

بر زنان واجب نیست که در نماز جمعه شرکت کنند مگر آنکه حضور بهم رسانند.بعد از حضور واجب است شرکت کنند و ترک نکنند. بر زنان واجب نیست در نماز عیدین شرکت کنند ولی از شرکت دادن ممنوع نمی باشند.برای زنان دارای هیبت و جمال شرکت در این مجامع مکروه است.            

پیغمبر اکرم زنان خود را-با قید قرعه- با خود به سفر می بردند. بعضی از اصحاب نیز چنین می کردند.                                                                                

پیغمبر اکرم از زنان بیعت گرفتند ، ولی با انها مصافحه نکردند، دستور دادند ظرف ابی اوردند ، دست خود را در ان فرو بردند و دستور دادند زنان دست خویش را در ان فرو برند، همین را بیعت شمردند. عایشه گفت هرگز دست پیغمبر در همهی عمر دست یک زن بیگانه را لمس نکرد.                                                                            

زنان را تشییع جنازه منع منع نکردند.گواینکه ان را لازم نشمرد رسول‏

خدا ترجیح داد زنان در تشییع جنازه شرکت نکنند . در عین حال در موارد خاصی شرکت کرده‏اند و احیانا نماز خوانده‏اند . در روایات ما آمده است‏